Artikel Terkini

Kekalkan Gaya Anda Sepanjang Hari Dengan Bateri Baharu Pada Galaxy Z Flip4

Kekalkan Gaya Anda Sepanjang Hari Dengan Bateri Baharu Pada Galaxy Z Flip4
Kekalkan Gaya Anda Sepanjang Hari Dengan Bateri Baharu Pada Galaxy Z Flip4 1

Sebut sahaja telefon pintar dengan bentuk yang boleh dilipat, malah lebih-lebih lagi kompak, pastinya terdapat satu isu yang anda risaukan, iaitu bateri. Ini kerana berbeza dengan telefon pintar yang lain, lihat saja bentuknya pasti anda terfikir mengenai saiz baterinya.

Samsung yang telah hadir dengan Galaxy Z Flip4 pula dilihat telah membawakan kemaskini, dan hadir dengan bateri yang lebih baik untuknya. Malah penambahan waktu operasi ini bukan sekadar hasil dari bateri, malah pengoptimasian peranti serta perisian, menjadikan ia bertahan lebih lama sebelum pengecasan semula diperlukan. 

Kekalkan Gaya Anda Sepanjang Hari Dengan Bateri Baharu Pada Galaxy Z Flip4
Kekalkan Gaya Anda Sepanjang Hari Dengan Bateri Baharu Pada Galaxy Z Flip4 9

Kapasiti Bateri Lebih Besar Berbanding Z Flip3

Kapasiti bateri boleh menjadi satu faktor utama dalam pemilihan peranti. Ada sahaja citarasa pengguna dalam memilih peranti, akan mengutamakan waktu operasi lebih lama berbanding spesifikasi. 

Samsung Galaxy Z Flip4 mempunyai kapasiti bateri sebesar 3,700 mAh. Ini merupakan satu penambahbaikan dari model terdahulu, iaitu Galazy Z Flip3 dengan kapasiti bateri hanyalah sebesar 3,300 mAh.

Kekalkan Gaya Anda Sepanjang Hari Dengan Bateri Baharu Pada Galaxy Z Flip4 3
Kekalkan Gaya Anda Sepanjang Hari Dengan Bateri Baharu Pada Galaxy Z Flip4 10

Pada kapasiti ini, penggunaan peranti dapat dimaksimumkan sehabis baik, tambahan lagi dengan cip pemprosesan bersaiz 4nm, ia tidak akan menggunakan tenaga yang banyak, akan tetapi masih bersedia untuk memberikan pengalaman penggunaan yang terbaik.

Dilengkapi Pengecasan Pantas dan Pengecasan Berbalik

Apabila bercakap mengenai bateri, kesemua faktor berkaitan bateri dan tenaga haruslah diambil kira. Ini kerana bateri yang besar turut akan mengambil masa untuk mengecajnya. Bagi menyelesaikan masalah ini, terdapat dua cara bagi menjamin kegunaan Galaxy Z Flip4 seharian.

Kekalkan Gaya Anda Sepanjang Hari Dengan Bateri Baharu Pada Galaxy Z Flip4 4
Kekalkan Gaya Anda Sepanjang Hari Dengan Bateri Baharu Pada Galaxy Z Flip4 11

Yang pertama adalah dengan adanya 25W Power Adapter pengguna tidak perlu risau bagi mengecaj peranti ini kerana ia turut menyokong pengecasan pantas. 

Dan lebih menarik lagi, walaupun ia bersaiz kecil, fungsi pengecasan berbalik menerusi Wireless PowerShare turut ditawarkan yang mana fungsi ini membolehkan Samsung Galaxy Z Flip4 ini dijadikan sebagai pad pengecasan. Anda dapat mengecas peranti lain seperti telefon atau EarBuds.


Jelas sekali, walaupun kenaikan hanya 300 mAh, Samsung terus menjadi pelopor dunia teknologi dalam membawakan peranti boleh lipat mereka ke pasasan tempatan. Samsung Galaxy Z Flip4 ini boleh dibeli pada harga bermula RM 4,099.

Kekalkan Gaya Anda Sepanjang Hari Dengan Bateri Baharu Pada Galaxy Z Flip4 5
Kekalkan Gaya Anda Sepanjang Hari Dengan Bateri Baharu Pada Galaxy Z Flip4 12

Untuk masa terhad, Samsung turut memberikan diskaun bernilai RM 400 serta jam pintar Galaxy Watch4 yang bernilai RM 799 apabila anda membeli Galaxy Z Flip4 ini menerusi halaman rasmi mereka.

Penafian: Advertorial dari Samsung Malaysia

Kekalkan Gaya Anda Sepanjang Hari Dengan Bateri Baharu Pada Galaxy Z Flip4 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list