Artikel Terkini

KPDN tubuh pasukan khas teliti aduan perkhidmatan TNG

KPDN tubuh pasukan khas teliti aduan perkhidmatan TNG
KPDN tubuh pasukan khas teliti aduan perkhidmatan TNG 1

JOHOR BAHRU – Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) akan menubuhkan pasukan khas bagi meneliti aduan rakyat berhubung perkhidmatan Touch ‘n Go (TNG).

Menterinya, Datuk Seri Salahuddin Ayub berkata pasukan yang akan ditubuhkan dalam masa terdekat itu akan diketuai Ketua Setiausaha KPDN.

Katanya, pasukan itu perlu ditubuhkan memandangkan sejak kebelakangan ini, KPDN kerap menerima aduan daripada pengguna mengenai perkhidmatan TNG terutamanya sepanjang minggu sambutan perayaan Tahun Baharu Cina.

“Saya telah meminta pihak bertanggungjawab untuk membuat kajian dan meminta pihak pengurusan TNG menjawab beberapa aduan dan rungutan orang ramai sehinggakan ada aduan yang sampai kepada saya sendiri.

“Saya akan minta laporan diberikan kepada kementerian bagi setiap kes, sebagai contoh semalam, kita dapat secara terperinci tentang satu masalah dan syarikat memberikan jawapan dengan segera, sekali gus isu timbul dapat dipantau,” katanya pada sidang media di sini hari ini.

Beliau berkata, tindakan bakal dikenakan terhadap syarikat pengendali jika tidak menunaikan tanggungjawab menyelesaikan isu berbangkit berhubung perkhidmatan berkenaan.

“Saya akan teliti dan pastikan mereka (syarikat pengendali) menunaikan tanggungjawab, (tetapi) sekiranya mereka tidak mengambil perhatian, maka saya akan membincangkan tindakan yang akan diambil,” katanya.

Salahuddin berkata, antara aduan yang diterima berhubung perkhidmatan berkenaan termasuk isu berkaitan kad prabayar Visa TNG, kesukaran mendapat kad TNG, masalah Identifikasi Frekuensi Radio (RFID) selain talian hotline yang tidak dijawab. – Bernama

KPDN tubuh pasukan khas teliti aduan perkhidmatan TNG 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list