Artikel Terkini

Nash Tak Minum Ais, Amal Senaman Pijak Rumput Sejak 10 Tahun Lalu

Nash Tak Minum Ais, Amal Senaman Pijak Rumput Sejak 10 Tahun Lalu
Nash Tak Minum Ais, Amal Senaman Pijak Rumput Sejak 10 Tahun Lalu 1

Menyambut ulang tahun kelahiran ke-63 baru-baru ini, penyanyi Datuk Nash Lefthanded meluahkan rasa syukur diberikan kesihatan yang baik untuk terus bekerja.

Memetik Harian Metro, Nash turut berkongsikan tips kekal sihat termasuk tidak mengambil minuman berais dan melakukan senaman pijak rumput sejak lebih 10 tahun lalu.

BACA: Sertai Jemaah Tabligh, Nash Tak Mahu Heboh Takut Timbul Sifat Riak

“Apabila mendapat ucapan bertalu-talu menerusi mesej media sosial dan telefon, saya rasa bersyukur sangat. Alhamdulillah saya masih bertenaga dan sihat hingga kini terutama sebagai penyanyi.

“Untuk penyanyi lagu bernada tinggi seperti saya, tenaga itu sangat penting. Saya ingin kongsi tips di mana sebaik selesai solat Subuh, pergi berjalan dengan berkaki ayam di atas rumput untuk menyerap tenaga.

“Selain itu, pengambilan ais juga sangat tidak baik untuk sesiapa pun. Tipulah saya tak ambil tapi bila ada masa yang saya mengidam sangat saja. Saya amalkan ini sudah lebih 10 tahun,” katanya.

Berkongsikan mengenai kerjayanya, Nash memberitahu dia dilantik sebagai juri tetap program Getaran Jiwa terbitan TV Sarawak (TVS). 

Menurut penyanyi itu lagi, dia turut terharu kerana diberikan kepercayaan ramai pihak. Katanya lagi, dia juga bakal membintangi pementasan teater berjudul Puteri Sadong di Sarawak tidak lama lagi.

“Meriah pula tawaran saya dapat dari Sarawak dan sangat berbesar hati kerana mereka memilih saya. Saya harap saya akan dapat buat yang terbaik untuk setiap tawaran itu.

“Kali terakhir saya terbabit teater lebih 10 tahun lalu. Kali ini, saya cabar diri menerima tawaran itu kerana ceritanya sangat menarik,” katanya


Nash Tak Minum Ais, Amal Senaman Pijak Rumput Sejak 10 Tahun Lalu 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list