Artikel Terkini

Perkhidmatan LRT Laluan Kelana Jaya kembali normal

Perkhidmatan LRT Laluan Kelana Jaya kembali normal
Perkhidmatan LRT Laluan Kelana Jaya kembali normal 1

KUALA LUMPUR – Perkhidmatan Transit Aliran Ringan (LRT) Laluan Kelana Jaya yang mengalami gangguan pada jam 5.46 petang pulih malam ini.

Menurut kenyataan Rapid Rail Sdn.Bhd, kerja-kerja baik pulih komponen yang rosak akibat disambar petir telah selesai dijalankan dan operasi tren yang tergendala petang tadi di Stesen Kerinchi itu kembali normal.

“Setakat jam 10.00 malam, semua operasi tren yang melalui stesen LRT Kerinchi kini kembali beroperasi secara automatik dan normal di kedua-dua hala Laluan Kelana Jaya,” katanya.

LRT Laluan Kelana Jaya mengalami gangguan teknikal pada jam 5.46 petang berikutan Sistem Keselamatan Hentian Kecemasan Pencerobohan Penumpang atau Platform Intrusion Emergency Stop (PIES) yang aktif secara tiba-tiba disyaki disambar petir di Stesen LRT Kerinchi.

Insiden itu menyebabkan tren dari kedua-dua arah tidak dapat melalui kawasan tersebut.

ARTIKEL BERKAITAN: Perkhidmatan LRT Kelana Jaya alami gangguan akibat PIES disambar petir

Menurut kenyataan itu, pasukan jurutera akan terus memantau kestabilan sistem di kawasan terlibat.

Rapid Rail memohon maaf kepada pengguna di atas segala kesulitan yang dihadapi akibat gangguan khidmat LRT petang tadi. – MalaysiaGazette

Perkhidmatan LRT Laluan Kelana Jaya kembali normal 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list