Artikel Terkini

Petua Lembutkan Kulit Guna Air Rebusan Daun Pokok Janda Kaya

Petua Lembutkan Kulit Guna Air Rebusan Daun Pokok Janda Kaya
Petua Lembutkan Kulit Guna Air Rebusan Daun Pokok Janda Kaya 1

Pokok Janda Kaya atau nama saintifiknya Mussaenda Pubescens antara tanaman hiasan yang kebiasanya melatari landskap kediaman dahulu kala yang semakin dilupakan. Tapi, kenapa orang dulu-dulu tanam pokok ni dilaman ye?

Orang dulu-dulu tanam pokok di laman bukan sebab nak cantik je. Tapi ada manfaat kesihatan yang lain juga. Tambahan, pokok janda kaya ni tahan lasak dan tak perlu penjagaan yang rapi pun.

Baca juga: Ramai Tak Tahu Akar Pokok Lemba Boleh Merawat Bisa

Tanaman dari jenis pokok medium yang boleh mencecah ketinggian 3 meter ni rupanya tinggi khasiat. Qaseh Humayraa berkongsi khasiat dan manfaat pokok janda kaya yang ramai tak tahu.

ni Pokok  adalah sejenis pokok hiasan yang mempunyai banyak cabang, boleh mencapai ketinggian 4 meter dan berbunga sepanjang tahun. Daunnya berwarna hijau lembut dan mempunyai permukaan berbulu halus seperti baldu. Terdapat 2 jenis Pokok Janda Kaya yang biasa dijumpai iaitu bunga pink atau bunga Putih

Petua Lembutkan Kulit Guna Air Rebusan Daun Pokok Janda Kaya 2

Petua Lembutkan Kulit Guna Air Rebusan Daun Pokok Janda Kaya 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list