Artikel Terkini

Polis buru banduan hilang dari Pusat Koreksional Jasin

Polis buru banduan hilang dari Pusat Koreksional Jasin
Polis buru banduan hilang dari Pusat Koreksional Jasin 1

JASIN – Polis memburu seorang banduan lelaki yang dipercayai melarikan diri dari Program Reintegrasi Penghuni Pusat Koreksional Jasin, Jabatan Penjara Malaysia, Lipat Kajang, di sini, petang tadi.

Pemangku Ketua Polis Daerah Jasin, Asisten Superintendan Mohd Fadzli Othman berkata, kehilangan Mohammad Roshaidi Mohd Ghazali, 44, disedari pegawai bertugas di penjara berkenaan kira-kira pukul 2.20 petang.

Menurutnya, banduan terbabit merupakan tahanan yang sedang menjalani Program Reintegrasi Penghuni di pusat tahanan tersebut.

“Laporan kehilangan banduan itu diterima polis pukul 7.03 petang tadi oleh pengadu yang menyedari kehilangan suspek semasa dia berada di Pejabat Pegawai Yang Bertugas (PYB) giliran awal Pusat Koreksional Jasin.

“Pakaian terakhir yang digunakan lelaki itu ialah baju banduan berwarna hijau serta memakai selipar,” katanya ketika dihubungi, di sini, malam ini.

Polis buru banduan hilang dari Pusat Koreksional Jasin 2
Pemangku Ketua Polis Daerah Jasin, Asisten Superintendan Mohd Fadzli Othman

Mengulas lanjut Mohd Fadzli berkata, sejurus menerima laporan pihak polis segera menggerakkan pasukan bagi membantu mengesan suspek.

“Operasi mencari banduan terbabit sedang giat dilakukan termasuk siasatan berhubung kejadian ini yang disiasat mengikut Seksyen 223 dan Seksyen 224 Kanun Keseksaan,” katanya.

“Orang ramai yang mempunyai maklumat boleh membantu polis dengan menyalurkan sebarang maklumat berkaitan suspek di mana-mana balai polis yang berhampiran,” katanya – MalaysiaGazette.

Polis buru banduan hilang dari Pusat Koreksional Jasin 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list