Artikel Terkini

Risau keselamatan keluarga, Ayda Jebat galakkan buat ujian Covid-19 sebelum beraya di rumah

Risau keselamatan keluarga, Ayda Jebat galakkan buat ujian Covid-19 sebelum beraya di rumah
Risau keselamatan keluarga, Ayda Jebat galakkan buat ujian Covid-19 sebelum beraya di rumah 1

Semenjak negara kita ini memasuki ke fasa endemik, ramai dilihat mengambil peluang berpusu-pusu pulang ke kampung halaman masing-masing bagi menyambut perayaan bersama orang tersayang setelah dua tahun tidak merasai detik ini.

Meskipun diberikan kelonggaran dan peluang untuk meraikan hari lebaran ini bersama keluarga tercinta, ia bukanlah titik permulaan untuk kita semua mengabaikan Prosedur Operasi Standard (SOP), terutamanya bagi keluarga yang mempunyai anak-anak kecil.

Prihatin dan peka dengan keadaan semasa, pelakon dan penyanyi cantik, Ayda Jebat memaklumkan setiap ahli keluarga dan saudara-mara yang berkunjung ke rumah mereka perlulah melakukan ujian saringan Covid-19 terlebih dahulu.

Menurut Ayda,tindakan tersebut diambil sebagai langkah berjaga-jaga  biarpun negara sudah menuju ke fasa endemik.

“Setiap saudara-mara yang datang berkunjung ke rumah, kami minta mereka melakukan ujian saringan kendiri terlebih dahulu.”katanya.

Risau keselamatan keluarga, Ayda Jebat galakkan buat ujian Covid-19 sebelum beraya di rumah 2

Melihat kepada tangkap layar yang dikongsikan oleh suami kepada penyanyi tersebut, Nabil Mahir di Instagram Story miliknya baru-baru ini, setiap ahli keluarga yang hendak datang beraya ke rumah mereka perlulah menghantar keputusan swab test tersebut ke dalam WhatsApp grup keluarga.

“Mereka perlu hantar keputusan dalam kumpulan WhatsApp dengan menyertakan nama dan tarikh,”tambah Ayda.

Risau keselamatan keluarga, Ayda Jebat galakkan buat ujian Covid-19 sebelum beraya di rumah 3

Pada masa yang sama, Ayda atau nama sebenarnya Nur Suhada Jebat memberitahu dia sekeluarga turut melakukan ujian saringan kendiri tersebut jika hendak keluar ke rumah ibunya sebelum berjumpa dengan mereka.

“Malah, saya pun kalau nak ke rumah mak, saya satu keluarga akan buat ujian saringan barulah kami akan berjumpa. Ini adalah perkara wajib yang kami tetapkan sempena Syawal pada tahun ini.,” terang Ayda.

Ayda menegaskan dia tidak kisah jika tindakan tersebut diperkatakan oleh semua orang, namun bagi dirinya, keselamatan setiap ahli keluarga adalah perlu dititikberatkan dan menjadi keutamaan.

“Lantaklah apa orang nak cakap, tapi ini syarat saya dan Nabil tetapkan demi keselamatan semua,” ujarnya.Risau keselamatan keluarga, Ayda Jebat galakkan buat ujian Covid-19 sebelum beraya di rumah 4

Sumber: Harian Metro (Najiy Jefri)


Risau keselamatan keluarga, Ayda Jebat galakkan buat ujian Covid-19 sebelum beraya di rumah 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo
syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar
syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar
syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Back to list