Infotainment

Samsung Melancarkan Cip 5G Untuk Kegunaan Automotif

Samsung Melancarkan Cip 5G Untuk Kegunaan Automotif
Samsung Melancarkan Cip 5G Untuk Kegunaan Automotif 1

Kereta sudahpun menjadi “peranti pintar” di jalan raya dengan kemampuan mengawal pendikit serta memastikan kenderaan sentiasa di lorong yang betul. Pagi ini Samsung juga melancarkan cip terkini mereka yang direka khusus untuk kegunaan industri automotif.

Cip Exynos Auto T5123 dilancarkan sebagai cip 5G pertama untuk digunakan pada kenderaan dengan kemampuan muat turun mencecah 5.1 Gbps. Ia menyokong sambungan secara SA dan NSA bagi memberikan capaian internet pantas walaupun di dalam kereta. Ia turut hadir dengan dua teras CPU Cortex-A55

.

Samsung Melancarkan Cip 5G Untuk Kegunaan Automotif
Samsung Melancarkan Cip 5G Untuk Kegunaan Automotif 6

Seterusnya ialah cip Exynos Auto V7 yang terdiri daripada CPU lapan teras Cortex-A76 pada kelajuan 1.5 GHz dipadankan pula dengan GPU Arm Mali G76. Dengan kuasa memproses yang tinggi ini, cip boleh mengawal pelbagai skrin infohibur dalam kenderaan lengkap dengan sokongan set kepala AR di masa hadapan.

Tambah menarik ia turut disertakan dengan sokongan keselamatan untuk dompet kripto. Dengan memori sehingga 32GB LPDRR4X, cip cukup berkuasa untuk memainkan kesemua jenis media yang ingin dimainkan penumpang. Cip ini akan digunakan oleh Volkswagen untuk sistem In-Car Application-Server (ICAS) 3.1 mereka.

Akhir sekali ialah cip S2VPS01 yang mengawal sistem elektrik kenderaan bagi memastikan ia sentiasa selamat dengan kenderaan kini semakin bergantung kepada sistem elektronik jika dibandingkan dengan generasi terdahulu.

Samsung Melancarkan Cip 5G Untuk Kegunaan Automotif 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list