Artikel Terkini

Siapa Ketua Srikandi Bersatu? Tak ada kerja lain?

Siapa Ketua Srikandi Bersatu? Tak ada kerja lain?
Siapa Ketua Srikandi Bersatu? Tak ada kerja lain? 1

KUALA LUMPUR – Siapa Ketua Srikandi Bersatu? Tak ada kerja lain?

Soalan itu dilontarkan Ahli Parlimen Segambut, Hannah Yeoh dalam ciapan di laman Twitter.

Soalan itu merujuk kepada laporan polis oleh Srikandi Bersatu terhadap beliau yang didakwa membuat kenyataan menghasut rakyat Sabah dan Sarawak di laman Facebook pada 21 November (Isnin) lalu.

Srikandi dalam kenyataannya mendakwa kenyataan Hannah memberi gambaran wujudnya parti politik yang bermain dengan ketegangan kaum dan agama dalam kalangan rakyat Malaysia.

Artikel berkaitan:

Kenyataan tersebut juga, menurut Srikandi Bersatu telah menghasut rakyat Sabah dan Sarawak untuk menolak Perikatan Nasional berdasarkan gambar Muhyiddin Yassin dan Abdul Hadi Awang.

Siapa Ketua Srikandi Bersatu? Tak ada kerja lain? 2”Kenyataan Hannah Yeoh yang bersifat hasutan ini adalah serius dan Srikandi Bersatu Malaysia memohon Polis Diraja Malaysia untuk membuat siasatan,” kata Srikandi Bersatu dalam kenyataan tersebut.

Laporan polis Srikandi itu turut mendapat perhatian warganet yang turut bertanya bahagian mana kenyataan Hannah yang dikatakan menghasut dan adakah Srikandi faham bahasa Inggeris ketika membaca hantaran ahli Parlimen Segambut itu.

Rata-rata warganet yang membalas ciapan Hannah terdiri daripada penduduk Sabah dan Sarawak yang mempertahankan kenyataan bekas Timbalan Menteri Wanita dan Pembangunan Masyarakat yang disifatkan tidak berunsurkan hasutan.

Siapa Ketua Srikandi Bersatu? Tak ada kerja lain? 3
Srikandi Bersatu mendakwa status Hannah Yeoh ini berbaur hasutan dan minta polis siasat.

—MalaysiaGazette

Siapa Ketua Srikandi Bersatu? Tak ada kerja lain? 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list