Artikel Terkini

“Takde Pun, Mana?” – Nama Tiada Dalam Sistem, Ifa Raziah Dituduh Tipu Dapat Gelaran Datuk?

“Takde Pun, Mana?” – Nama Tiada Dalam Sistem, Ifa Raziah Dituduh Tipu Dapat Gelaran Datuk?
“Takde Pun, Mana?” – Nama Tiada Dalam Sistem, Ifa Raziah Dituduh Tipu Dapat Gelaran Datuk? 1

Sebelum ini mendakwa dirinya telah menerima gelaran Datuk, penyanyi Ifa Raziah sekali lagi mendapat perhatian netizen apabila namanya tidak tersenarai dalam laman web yang menunjukkan individu-individu yang telah menerima darjah kebesaran tersebut.

Menerusi satu video yang dimuat naik oleh seorang pengguna TikTok yang dikenali sebagai @putihshushu, pengguna ini membongkarkan tiada sebarang butiran rekod menunjukkan nama penyanyi dangdut itu mendapat gelaran berkenaan.

Takde pun, mana? Takkan istiadat tak update kot Saripah Raziah.

@putihshushu

Membalas kepada @Fidq Jamal Puan Saripah Raziah tiada gelaran Datuk dari Negeri Perak berdasarkan data di istiadat.gov.my @MissDivaifaraziah tapi dia baik, tak guna pun gelaran. Tapi takde pun data dalam sistem. mcmana ni?

? bunyi asal – Putihshushu – Putihshushu

Beralih ke ruangan komen, rata-rata netizen membuat spekulasi bahawa pelantun lagu Terus Terang itu membeli gelaran Datuk yang menyebabkan namanya tidak diletakkan di dalam sistem.

“Dato pakai beli..Mana nak ada istiadat,” ujar warganet.

“Semuanya dato beli…Settlekan apa susah,” kata seorang lagi netizen.

“Takde Pun, Mana?” – Nama Tiada Dalam Sistem, Ifa Raziah Dituduh Tipu Dapat Gelaran Datuk? 2 “Takde Pun, Mana?” – Nama Tiada Dalam Sistem, Ifa Raziah Dituduh Tipu Dapat Gelaran Datuk? 3

Walau bagaimanapun ada juga yang berfikiran positif dengan berpendapat laman web itu masih lagi tidak dikemaskini oleh si pemaju.

“Takde Pun, Mana?” – Nama Tiada Dalam Sistem, Ifa Raziah Dituduh Tipu Dapat Gelaran Datuk? 4 “Takde Pun, Mana?” – Nama Tiada Dalam Sistem, Ifa Raziah Dituduh Tipu Dapat Gelaran Datuk? 5

Sekadar info, Ifa Raziah atau nama sebenarnya Saripah Raziah Mustapha pernah mengaku bahawa telah menerima gelaran Datuk pada tahun 2016, namun tidak mahu menggunakannya atas sebab tidak memberikan sebarang kelebihan kepada kerjaya dalam bidang seni mahupun perniagaan.


6 years lalu

Ifa Raziah Sahkan Terima Gelaran Datuk : Minta Orang Ramai Tidak Pertikaikan


“Takde Pun, Mana?” – Nama Tiada Dalam Sistem, Ifa Raziah Dituduh Tipu Dapat Gelaran Datuk? 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list